Tagliatelle alla bolognese

  • 15
  • Let

Tagliatelle alla bolognese

  • 15
  • Let
Tagliatelle alla bolognese

Ingredienser

  • 1 pakke tagliatelle fra Giovanni Rana
  • 80 g saltet bacon
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 100 ml grøntsagsbouillon
  • 400 g tomatpassata
  • 80 g hakket oksekød
  • 80 g hakket svinekød
  • 50 g Parmigiano Reggiano-ost
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber efter behov

START MADLAVNINGEN

Hak løget og guleroden fint, og skær bacon i tern. Kom ekstra jomfruolivenolie på en sauterpande, og brun hakket oksekød i ca. 15 minutter, uden at det får for meget farve. 

Tilsæt svinekød, og brunt det, mens der røres konstant. Tilsæt grøntsagsbouillon, og når væsken er absorberet, tilsættes tomatpassata. Kog kødsaucen lidt ind, og lad den simre til den trykner. 

Tilsæt salt og peber, læg låg på panden, og lad det simre ved svag varme, indtil den igen får en tyk konsistens, i ca. to timer. 

Når saucen er klar, koges tagliatelle i rigeligt vand tilsat salt i henhold til anvisningen på pakken.  

Kog pastaen al dente, bland den med kødsaucen, og servér på en tallerken med rigeligt reven Parmigiano Reggiano-ost.

Ingredienser

Antal portioner
- +
  • 1 pakke tagliatelle fra Giovanni Rana
  • 80 g saltet bacon
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 100 ml grøntsagsbouillon
  • 400 g tomatpassata
  • 80 g hakket oksekød
  • 80 g hakket svinekød
  • 50 g Parmigiano Reggiano-ost
  • - Ekstra jomfruolivenolie
  • - Salt og peber efter behov

START MADLAVNINGEN

Hak løget og guleroden fint, og skær bacon i tern. Kom ekstra jomfruolivenolie på en sauterpande, og brun hakket oksekød i ca. 15 minutter, uden at det får for meget farve. 

Tilsæt svinekød, og brunt det, mens der røres konstant. Tilsæt grøntsagsbouillon, og når væsken er absorberet, tilsættes tomatpassata. Kog kødsaucen lidt ind, og lad den simre til den trykner. 

Tilsæt salt og peber, læg låg på panden, og lad det simre ved svag varme, indtil den igen får en tyk konsistens, i ca. to timer. 

Når saucen er klar, koges tagliatelle i rigeligt vand tilsat salt i henhold til anvisningen på pakken.  

Kog pastaen al dente, bland den med kødsaucen, og servér på en tallerken med rigeligt reven Parmigiano Reggiano-ost.